V četrtek, 9. 12. 2010, se bodo dekleta z interesne dejavnosti Plesne urice ob 10.30 odpravile v Ljubljano na ogled plesne predstave Picko in Packo.  Spremljala jih bo učitejica Polona Klopčič. V šolo se vrnemo predvidoma ob 13.15.

Pa še nekaj o predstavi…

9. decembra ob  11.30
Gospodarsko razstavišče, Marmorna dvorana

Predstava je odlična priložnost za vse otroke, ki si želijo spoznati baletno umetnost na simpatičen, predvsem pa na slikovit način, duhovita koreografija in razgibana glasba pa jim bosta na prijeten način približali tudi del svetovne otroške literarne zakladnice.
Ustvariti gledališko delo – balet za otroke – je prav posebna naloga, saj so otroci najbolj iskreni kritiki,” je zapisal Torsten Händler, nemški koreograf, ki je prvi na glasbo Gisberta Nätherja (1948) Picka in Packa obul v baletne copate. Njegova predstava, ki je na odru berlinske državne opere Unter den Linden doživela velikanski uspeh in sprožila nastanek mnogih različic po številnih odrih po svetu, je plesna pripoved o dveh nabritih fantih, ki nas skozi svoje vragolije in norčije popeljeta v slikovit, predvsem pa hudomušen svet otroštva in odraščanja. Slovenskim otrokom sta Picko in Packo znana že od leta 1980, ko je literarno zgodbo Wilhelma Buscha z izvirnim naslovom Max und Moritz iz davnega leta 1865 v slovenski jezik odlično prevedla Svetlana Makarovič, pozneje pa smo jo lahko prebirali tudi v drugih prevodih. Kot ustvarjalca baletne predstave je koreografa še posebej navdihovala grotesknost in živost figur iz slikanice, ki so videti, kot da se bodo vsak čas pojavile pred nami. Poseben izziv zanj pa je bil, da je moral zavoljo velike priljubljenosti zgodbe toliko bolj natančno slediti njeni knjižni predlogi. Na našem odru in na številnih gostovanjih je predstava doživela že več kot 70 ponovitev..
»Spektakel za otroke – natanko to je to. Zaradi živopisnih kostumov in zveste uprizoritve po izvirniku, z ljubeznijo za podrobnosti, je ta produkcija že tako in tako veliko zadovoljstvo za oboževalce Wilhelma Buscha. Razgibana glasba Gisberta Nätherja in razposajena koreografija Torstena Händlerja dodajata porednim potegavščinam še svojevrstno umetniško razsežnost. Na koncu šteje zgolj sodba otrok. “Dodatek!” je odmevalo ob premieri.« Chemniški balet prikazuje Picka in Packa, Stadtstreicher, oktober 2002