Ta svet je lep, če nekomu zaupaš.

Ta svet je lep, če nekoga rad imaš, če nekomu stisneš roko.

Ta svet je lep, če si človek do soljudi!

zapisala učenka naše šole

Spoštovani starši, učitelji ter učenci – leto je naokoli in ko ga skušamo pretehtati, ugotovimo, da je bilo polno strmih vzponov, lepih doživetij na poti do ciljev, leto preizkušenj in leto, ki je zapisalo svojo zgodbo, zato potegnimo črto pod najboljšem, tistim, kar je lahko spodbuda za prihodnost. Spodbujati mlade in jih vzgajati, pomeni delati za prihodnost in verjeti v njihove sanje. V tem letu je bilo veliko uspehov, zmag, dobrih rezultatov, novi izzivi so nam dali novih moči, vsak dan znova pa smo dosegali zastavljene cilje in si postavljali nove.

Dokazali smo, da znamo sodelovati, stopiti skupaj, da nas raznolika znanja delajo močnejše in nas bogatijo. Hvala vsem, ki ste pomagali soustvarjati naše šolsko polje, skrbeli za vsakodnevni utrip na šoli in za to namenili veliko prostega časa. Še posebej hvala vam, dragi učitelji, ki ste skrbno bedeli nad šolskim delom naših otrok. Bogati smo, ker jih imamo, zato naj nas v Novo leto na prvem koraku pospremijo njihove želje, tiste, ki so jih nekateri zapisali v teh dneh: želijo si več šolskih plesov, da bi ravnateljica delila bombone, da bi ohranjali stara in nova prijateljstva, lepih daril, da ne bi bilo prepirov v družini in da bi starši imeli več časa zanje.

In kakšno naj bo leto, ki je pred nami?

Naj bo podobno abecedi: atraktivno, bogato, cvetlično, čarobno, dejavno, energično, fantastično, genialno, harmonično, iskreno, jedrnato, krasno, lepo, mogočno, nasmejano, optimistično, pravljično, razkošno, srčno, športno, timsko, učeno, veselo, zapeljivo, in živahno. Božični prazniki naj vam prinesejo mir, srečo, leto, ki prihaja, pa naj bo res srečno!

V novem letu naj bo vsak naš skupen korak odmeven, naša beseda pogumna, naše življenje iskrivo, delo na šoli ustvarjalno in polno lepih trenutkov, barv, razigranosti ter veselja do življenja. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo uloviti srečo, uspeh, zadovoljstvo ter prisluhniti željam drug drugega.

Ravnateljica, mag. Anita Ivančič