Dragi učenci, učitelji in vsi ostali zaposleni, dobrodošli nazaj v šoli. Počitnice so za nami, upam, da ste jih izkoristili, saj smo na pragu novega šolskega leta, ko se bomo spočiti in polni sveže energije lotili novih delovnih nalog. Šolsko leto bomo začeli še z večjim zanosom kot lani, polni novih načrtov in izzivov. Kot vaša ravnateljica si pri oblikovanju šolskega programa še naprej želim ustvarjalnega sodelovanja z vami in vašimi starši ter dobrega sodelovanja z lokalno skupnostjo. Učitelji in vodstvo šole se vsakodnevno zavedamo, da smo pod budnim očesom vas in vaših staršev, zato bomo dajali vse od sebe, skušali upoštevati tudi vaše pobude, na vas pa je, da spoštujete šolska pravila in hišni red.

Verjemite, da si na svojem področju dela želimo postati najboljši in predvsem učitelji, svetovalci vam, dragi učenci, ki vstopate v najbolj ustvarjalno življenjsko obdobje. Prostori naše šole so čisti, opremljeni z dobro opremo, pa vendar naši šoli dajete dušo VI, učenci, vaši učitelji, starši, ostali zaposleni na naši šoli, krajani, predstavniki lokalne skupnosti in vsi, ki se vključujejo v naše delo. Obljubljamo, da bomo tudi v tem šolskem letu spodbujali glasbo, petje, vašo inovativnost in ustvarjalnost. Zato dihajmo skupaj za osnovno šolo “Jožeta Krajca” Rakek in strmimo k skupnemu cilju – uspešnosti vsakega izmed vas, prijateljstvu in toplim medsebojnim odnosom.

Želim vam šolsko leto, ki bo ustrezalo vašim pričakovanjem in v katerem boste imeli vedno dovolj moči za reševanje težav. Vam, spoštovani učitelji, se na tem mestu zahvaljujem za skupno oranje pedagoške ledine v lanskem šolskem letu in vam v novem želim veliko moči in ustvarjalne potrpežljivosti. Srečno vsem!

PRVOŠOLCI

Prvošolčki – danes ste prvič prestopili šolski prag, zato so vaši starši še posebej ponosni na vas. Naj povem, da smo vas nestrpno pričakovali in kot ste videli, poskrbeli, da bo prvi šolski dan res poseben in vam bo še dolgo ostal v lepem spominu. Želim vam, da bi vseh 9 let osnovnega šolanja preživeli lepo, da bi vam bilo prijetno in da bi se vam dogajale same dobre stvari!

Dragi starši, vašim prvošolčkom se bomo trudili dajati zgled pozitivnih osebnosti, vrednih zaupanja, pa vendar bomo veseli vaših predlogov in spodbud, ki nam bodo krepile dostojanstvo in avtoriteto. Potrudili se bomo, da se bodo vaši prvošolčki počutili karseda prijetno, varno in seveda tudi vi z njimi.

Nikoli ne pozabite, da tako učitelji kot starši veslamo v istem čolnu in plujemo proti skupnemu cilju – to pa je samozavesten otrok, zadovoljen s svojim življenjem. Starši ste največji vzorniki svojim otrokom, zato vam polagam na srce, da poskrbite za njihovo varnost in jih spremljate na poti v šolo.

Naj bo prvi šolski dan obsijan s soncem!

mag. Anita Ivančič in dr. Anja Podlesnik Fetih