logotip-ess-slo2

˝Zdrav življenjski slog˝ je projekt, namenjen osnovnošolski populaciji. Ta program spodbuja k večji športni aktivnosti in k skladnemu gibalnemu razvoju otrok, hkrati pa odpravlja negativne posledice sodobne družbe (prekomerno sedenje, razna kronična obolenja, nezdrava prehrana idr.).

Program vključuje učence od 1. do 9. razreda in je brezplačen. Športna aktivnost se bo odvijala v času pouka (od 5. šolske ure dalje), in sicer v oblikovanih skupinah po starosti in po določenem urniku. Občasno je predvidena vadba tudi ob sobotah (pohodništvo, orientacija v naravi … ) in v času šolskih počitnic. Vsaka skupina bo imela športno vadbo dvakrat tedensko (1. in 2. triada) ali trikrat tedensko (3. triada).

Program bo obsegal različne športne panoge, ki  bodo potekale v dvorani, na zunanjih površinah ali v naravnem okolju (atletika, gimnastika, odbojka, nogomet, košarka, namizni tenis, badminton, ples, lokostrelstvo, rolanje itd.).

Na OŠ Rakek imamo za svoje učence predvideno dolgoročno vizijo zdravega načina življenja in aktivnega preživljanja prostega časa, zato v projektu prepoznavamo pozitivne in kakovostne elemente, ki pomenijo naložbo za nadaljnja življenjska obdobja.

Učenci lepo vabljeni, da se v čim večjem število priključite projektu.

Izvajalka programa: Alenka Perhavec, univ. prof.

Pomočnica ravnateljice: dr. Anja Podlesnik Fetih

 

Projekt Zdrav življenjski slog je potekal v šolskem letu 2011/2012.