Vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ e-pismena Slovenija, v katerega je v ključena tudi naša šola, zaganja motorje. Vrhunec projekta bo jeseni, natančneje med 17. in 21. oktobrom, ko bodo mladi prostovoljci učili starejše občane, kako uporabljati računalnik in internet. Delavnice bodo hkrati potekale na različnih lokacijah po vsej Sloveniji, med drugim tudi v naši računalniški učilnici.

Nad projektom, ki temelji na medgeneracijski solidarnosti, so navdušeni tako mladi, ki se preko prostovoljstva učijo pomembnih življenjskih vrednot, kot starejši, ki s tem spoznavajo svet svojih otrok in vnukov ter se vključijo v vseživljenjsko učenje, ki zvišuje kakovost življenj mnogih. Organizatorji želijo nagovoriti več kot 200.000 mladih in več kot 300.000 starejših ter jih čim več spodbuditi, da sodelujejo pri projektu. Glavni namen Simbioze je omogočiti starejšim pozitivne izkušnje z računalniško tehnologijo, okrepiti njihovo samozavest in jih motivirati za nadaljnje učenje ter uporabo računalnika in interneta.

Prijave tako prostovoljcev kot starostnikov bodo potekale na vpisnih mestih po vsej Sloveniji, na brezplačni telefonski številki 080 47 47 in preko spletne strani www.simbioza.eu, za več informacij in pomoč pri prijavah pa bodo na voljo tudi info točke, prav tako po vsej Sloveniji.

Na OŠ Rakek lahko več informacij in zloženko dobite v šolski knjižnici oziroma pri Mihu.

Delavnice bodo v treh modulih: “Računalnik, moj prijatelj” (uvodni modul; kaj je računalnik in za kaj se uporablja), “Klik v svet” (kaj je internet in kako ga uporabljamo v vsakdanjem življenju) in “Brez elektronske pošte ne gre” (elektronska pošta, spletna etika, varnost itd.). Delavnice bodo potekale po naslednjem urniku:

Dan: Dopoldanska delavnica
(9:00 – 11:00
Popoldanska delavnica
(16:00 – 18:00)
Ponedeljek, 17. 10. Računalnik, moj prijatelj
(1. modul)
Računalnik, moj prijatelj
(1. modul)
Torek, 18. 10. Klik v svet
(2. modul)
Klik v svet
(2. modul)
Sreda, 19. 10. Brez elektronske pošte ne gre
(3. modul)
Brez elektronske pošte ne gre
(3. modul)
Četrtek, 20. 10. Računalnik, moj prijatelj
(1. modul)
Klik v svet
(2. modul)
Petek, 21. 10. Klik v svet
(2. modul)
Brez elektronske pošte ne gre
(3. modul)