V petek, 14. oktobra 2011, je na šoli potekal tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda. Učenci so preko različnih dejavnosti spoznavali pomen sadja in zelenjave za zdravje, hkrati pa smo obeležili svetovni dan hrane, ki je 16. oktobra.
Prvo šolsko uro je učencem spregovoril prof. dr. Marjan Simčič o zdravi prehrani, o problemu neenakomerne porazdelitve hrane v svetu, saj je veliko pomanjkanja hrane v nekaterih predelih sveta, poudaril je pomen lokalne pridelave hrane – ŽIVI GLOBALNO, JEJ LOKALNO. Učence je s svojim pristopom znal pritegniti in z zanimanjem so mu prisluhnili. Naslednje tri šolske ure je potekalo delo v enajstih delavnicah (kuharska, kemijska, naravoslovna, literarna, tehnična, glasbena, likovna, anketna, zdravilska, plesna in novinarska), kjer so učenci ustvarjali na temo sadja in zelenjave. Peto šolsko uro so učenci posameznih delavnic predstavili svoje delo na zaključni predstavitvi. Delo smo zaključili z degustacijo sadnih in zelenjavnih nabodal ter se posladkali z bio piškoti in » malisnicami«, ki so jih učenci naredili v kuharski in kemijski delavnici.
Na koncu smo bili zadovoljni vsi, učenci in učitelji, saj je bilo delo raznoliko in zanimivo.
Nekaj utrinkov tehniškega dneva si lahko ogledate v foto galeriji.