Spoštovani!

V teh kriznih časih ljudje bolj kot kdajkoli prej potrebujemo spodbudo, medsebojno razumevanje ter podporo drug drugega. Na OŠ Jožeta Krajca Rakek smo se odločili, da se tokrat še posebej zavzamemo za učenca 1. razreda Lenarta Skuka, ki ga je doletela povsem drugačna usoda. Zadali smo si konkreten cilj in se ob tem zavedali, da se le z vztrajnostjo in predanostjo nekaj doseže. Smo prijazna in moderna šola, ki deluje preventivno, smo zgled pozitivne naravnanosti in družbene odgovornosti in smo šola, ki pomaga in predvsem poudarja pomen življenja. Zaposleni se zavedamo, kako zelo pomembno je prostovoljstvo z namenom nuditi pomoč tistim, ki jo potrebujejo, in prispevati k družbeni blaginji. Ponosna sem, da je naša šola tista, ki si je skozi tako pomemben projekt zaslužila podporo in zaupanje številnih ljudi; obljubljamo, da se bomo še naprej borili za pravice vseh naših učencev. Lenart je naš junak, trudimo se, da bi ga čakala pozitivna prihodnost. Njegova zgodba nas je naredila močnejše in nas predvsem povezala s CILJEM pomagati in mu omogočiti, da zaživi človeka vredno življenje.

Koncert Željam naproti 2012 je bil košček SONCA za Lenarta, ki nas uči, kako pogumno se da prestajati bolečino, navkljub težavam preskakovati vedno nove ovire in se boriti za enakopravnost v boju z boleznijo. Življenje, ki ga živi, se tiče vseh nas. Najboljše, kar mu lahko ponudimo, pa imamo ljudje v sebi in izjemen je občutek, ko človek del sebe podari pomoči potrebnemu otroku. Spregovoriti o svoji stiski in prositi za pomoč je danes najtežje, zato smo k stiski Lenartove družine pristopili z željo spodbuditi ljudi k zavedanju pomena sodelovanja.

Čudovit četrtkov večer smo skupaj z glasbeniki, številnimi donatorji, učenci naše šole ter vsemi srčnimi in iskrivimi ljudmi poklonili Lenartu Skuku. Pomagali smo mu obrniti novo stran in mu sporočili, da ni sam. Iskreno mu želimo le najboljše.

Do zadnjega kotička napolnjena dvorana pa je bil dokaz, da znamo ljudje stopiti skupaj in da nam je mar! Torej “Poklon za vse, kar počnete dobrega – vsak dan od tod do večnosti!”

Ravnateljica, mag. Anita Ivančič

[coolEye how=album puser=osrakek source=picasa search=2932012ZeljamNaproti2]