V sredo, 9.5. 2012, se je 46 učencev in 4 spremljevalci iz OŠ »Jožeta Krajca« Rakek udeležilo športne prireditve ŽOGARIJA. Potekala je na igriščih pred OŠ Antona Globočnika v Postojni v organizaciji Media športa iz Ljubljane.

Učenci so osvojili skupno drugo mesto v tekmovanjih žogarije (mini nogomet 3:3, spretnostne igre, spretni učitelj, kviz znanja). Imeli smo najbolj izvirno “sporočilno žogo” in čudovito predstavitev plesnega nastopa in navijaške skupine.

Doseženi rezultati:

V tekmovalnem delu je bil poleg samega tekmovanja, kjer so nastopile 4 ekipe, poudarek na fer pleju, pošteni igri in prijetnem druženju z vrstniki.

– nogometni turnir 3:3 – učenci OŠ Rakek dosegli drugo in četrto mesto
– spretnostne igre – drugo in četrto mesto
– uspešen nastop v kvizu znanja
– imeli smo najbolj izvirno “sporočilno žogo” in čudovito predstavitev plesnega nastopa in navijaške skupine
– »spretni učitelj« – drugo in četrto mesto

Ostale aktivnosti so bile poučno, družabno-zabavnega značaja v duhu ekološke naravnanosti (zbiranje papirja in ločevanja odpadkov) in fer pleja ter zdravega načina življenja (voda, priprava zdravega obroka,…)

– Glasbeno-plesni nastop obeh skupin naše šole je zelo dobro uspel in je bil med gledalci zelo dobro sprejet ter je požel bučen aplavz.
– Navijaške skupine »ŽOGARIJA« so ves čas prireditve bodrile nastopajoče iz naše šole in izvirno kot »RAKCI« in s transparenti predstavljale našo šolo.

[coolEye how=album puser=osrakek source=picasa search=Zogarija952012]