Prvi šolski dan je vedno znova pomemben dan, zato vam najprej izrekam toplo dobrodošlico na šoli. Ker so se počitnice končale, ste verjetno polni lepih vtisov, a tudi novih načrtov. Verjamem, da ste si za letos zastavili še višje cilje, kot so boljše ocene, še več znanja in odgovornosti. Slednje boste lažje dosegali skupaj z učitelji, s starši in predvsem s sošolci, saj sta medsebojno sodelovanje in pomoč nadvse pomembna. Kot vaša ravnateljica si pri oblikovanju šolskega programa v šolskem letu 2012/2013 želim ustvarjalnega sodelovanja z vami, učitelji in vašimi starši. Obljubljam vam, da bomo skušali upoštevati tudi vaše pobude, kot vsako leto doslej spodbujali glasbo, petje, predstavitev šole navzven, od vas pa pričakujemo, da spoštujete šolska pravila in hišni red.

Za šolsko leto 2012/2013 je bil sprejet nov Pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole, ki predpisuje, da se pouk ne sme pričeti pred 7.30 in da počitnice ostajajo ponovno v dveh delih. Osnovna šola zadnji dan pouka pred dnevom samostojnosti in enotnosti ter dnevom državnosti in pred slovenskim kulturnim praznikom organizira proslavo.

Nov šolski zvonec tako za prvo šolsko uro zvoni šele ob 8. 20. Nov urnik je objavljen na naši spletni strani ter na ekranu v jedilnici, objavili pa smo tudi že prva nadomeščanja in spremenjen vozni red šolskih avtobusov ter zabeležili, da bodo prevozi po 7. š. uri potekali šele od 10. septembra dalje.

Drage učenke in učenci, spoštovane učiteljice in učitelji ter ostali zaposleni, vsem vam želimo šolsko leto, ki bo ustrezalo vašim pričakovanjem in v katerem boste imeli vedno dovolj moči za reševanje težav. Vam, spoštovani učitelji, želiva  v novem šolskem letu veliko energije in ustvarjalne potrpežljivosti.

 

ravnateljica mag. Anita Ivančič

pomočnica ravnateljice Irena Mele