TRIGLAV

16. 8. sem bila na Triglavu. Z mano so bili moj stric Roman, tetka Brigitka, brat Žanek, bratranec Matevž, sestrična Tajda, ki se neprestano reži, stric Nejko in prijatelj Bojan. Odpravili smo se ob 6:00. Prvi dan smo hodili 6 ur. Med potjo smo videli kozoroge. Vmes smo se ustavili pri dveh kočah. Pri Doliču smo prespali. Tam smo večerjali in pojedla sem celo porcijo golaža. Drugi dan smo se odpravili tudi zelo zgodaj. Približno ob 6:00. Ustavili smo se pri koči pri sedmerih jezerih. Pri triglavskih jezerih smo se srečali z mojo mami in teto. Eno uro in pol smo hodili do avta. Tam smo se preoblekli in odpeljali na pizzo, po pizzi pa domov.

Klara Jernejčič, 5.A

 

ČLANEK O NOGOMETU

Jaz sem velik navdušenec nogometa. Na koncu tretjega razreda sem se vpisal v NK Rakek. Spoznal sem veliko dobrih igralcev. Naš trener je bil zelo prijazen. Igral sem šele dva meseca, ko so me dali v prvo postavo. V celem letu smo izgubili le dvakrat in izenačeno igrali eno tekmo. Dobili smo pokal za 2. mesto. Poleti med počitnicami sem šel na FCB camp Slovenija. Šel sem s prijateljem. Bilo je zelo naporno in utrujajoče. Ko sem prišel domov, sem si zamislil, da bom postal poklicni nogometaš.

Urban Zorman, 5. A

 

KMETIJA

Na kmetiji je lepo. Nimamo velike kmetije, a kmetija pa je. Dobro je, ker vsak dan dobimo sveža jajca in mleko. Rad imam domače živali. Vsak dan jih krmim. Imamo krave, prašiče, kure, zajce in psa. Rad grem tudi v gozd. Tam vlačim hlode. Veliko pomagam tudi staršem. Letos smo sadili tudi krompir, a ga ni bilo veliko.

Gregor, 5. A