Spoštovani starši!

 

Pri pouku angleščine se spodbuja uporaba računalnika in tistih elementov, ki so učencem koristni pri učenju.

Učenci so že seznanjeni z nekaterimi uporabnimi orodji, kot je spletna stran www.englishexercises.org, na kateri lahko delajo poljubne vaje iz angleščine.

Ob osebnem geslu, preko katerega ima dostop do njihovega dela tudi učiteljica, pa je njihovo delo lahko zabeleženo in tako je tudi viden njihov napredek.  Upam, da podpirate tovrstno uporabo računalnika ter spleta, saj v taki obliki učencu koristita. 

Druga novost, ki bo v bližnji prihodnosti, upam, zaživela, pa je spletna stran edmodo (www.edmodo.com), ki je orodje, namenjeno učiteljem po celem svetu. Namenjeno je komunikaciji med učiteljem in učenci (dostop boste imeli tudi  starši) ter omogoča pisanje sporočil, povratnih informacij, objavljanje vaj ter povezav na uporabne spletne strani za učenje angleščine. Stran deluje na prvi pogled pravzaprav podobno kot znana socialna omrežja. 

Stran je moderirana s strani učitelja in nihče izven skupine iz razreda ne more dostopati do nje. Vsak razred ima namreč svoje geslo, prav tako tudi vsak učenec svojega. Na spletni strani in za dostop do nje se ne uporablja nobenih osebnih podatkov (razen imena, ki pa sama ne razkrivajo veliko), zato je skrb glede tega odveč.

Priporočljivo bi bilo, če bi vašemu otroku dovolili uporabo predlaganih strani, saj bo  tako angleščino kot  računalnik v življenju veliko uporabljal – v šoli pa jim pokažemo pametno uporabo tehnologije. Uporaba pa seveda ni zahtevana in učencem je bilo razloženo, da imate starši glavno besedo pri tem, koliko in kaj bodo doma uporabljali. 

 

Lep pozdrav, 

Alenka Može, učiteljica angleščine