Dan pred osrednjim slovenskim kulturnim praznikom – Prešernovim dnevom smo na naši šoli ustvarjalno dediščino Prešerna počastili s kulturno prireditvijo. V goste smo povabili dva kulturna umetnika.

Prvi se je na razredni stopnji predstavil g. Primož Suhodolčan, priljubljeni otroški in mladinski pisatelj, ki spada med najboljše avtorje zabavne mladinske literature pri nas. Pravijo mu avtor, ki ga »požirajo« mladi. Že vrsto let zmaguje na tekmovanjih »Moja najljubša knjiga«, vsi poznamo njegove zgodbe o Petru Nosu, njegove pravljice, njegov Košarkar naj bo pa se je znašel celo v angleškem prevodu. Navdušil nas je s svojo domišljijo, humorjem in razigranostjo.

Učencem predmetne stopnje se je predstavil Mathias Štefančič, vsestranski umetnik, gledališki igralec ter avtor številnih gledaliških tekstov. Kot bivši učenec naše šole, na kar smo še posebej ponosni, ima za seboj precej znanih projektov, eden izmed takih je tudi monokomedija Oh, ta seminarska naloga, ki je prejela številne nagrade. Za učence je zaigral monokomedijo Oh ta fejstbuuk, s katero je želel predstaviti predvsem nevarnosti, ki se skrivajo za to na videz nedolžno spletno klepetalnico.

Naj zaključimo dogodek z besedami ravnateljice mag. Anite Ivančič, ki pravi:

“Danes je dan nas vseh, kajti mi vsi smo tisti, ki skupaj ustvarjamo in predstavljamo slovensko kulturo. Brez slovenske pesmi in žive besede ne bi bilo slovenske države, zato naj kulturno udejstvovanje še naprej osmišlja in bogati naše življenje.”

 

[coolEye how=album puser=osrakek source=picasa search=ObelezitevKulturnegaPraznikaPresernovDan2013]