Projekt Roden je mednarodni projekt povezovanja učencev 8.a in 8.b razreda naše šole in učencev 8.a razreda osnovne šole Roslagsskolan Roden iz mesta Norrtälje na vzhodu Švedske, v okviru katerega želimo izpeljati tudi obojestransko mednarodno izmenjavo učencev.

Gostovanje švedskih učencev bo potekalo predvidoma v tednu od 3. – 7. 6. 2013. V tem času želimo švedskim in našim učencem omogočiti druženje in oglede izbranih destinacij: slovensko Primorje, Postojnsko jamo, Ljubljano kot glavno mesto in Cerkniško jezero. Naš obisk na Švedsko je načrtovan 7. – 11. 9. 2013.

Denarna sredstva potrebujemo za kritje stroškov gostovanja (po dogovoru, ki sta ga sklenili sodelujoči šoli, stroške avtobusnih prevozov za izlete in vstopnine v državi gostiteljici krije gostiteljska šola) in plačilo letalskih vozovnic z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair in transfer z letališča Skavsta v okolici Stockholma do mesta Norrtälje.

Del sredstev bo pokrit iz Šolskega sklada Rakec, delno pa jih skušamo pridobiti z dejavnostjo učencev (prireditev Rakek ima talent, prodaja izdelkov), za zagotovitev celotne potrebne vsote pa bodo potrebne tudi donacije.

Prispevek lahko nakažete na TRR: SI56-012136030647262, sklic: 00 292004.