V petek, 15.2.2013, je na šoli potekala prireditev Rakek ima talent, na kateri so se predstavili predvsem osmošolci, saj je bila prireditev namenjena zbiranju sredstev za mednarodno izmenjavo s Švedsko, v kateri sodelujeta oba osma razreda.

Učenke so nastopile s petjem in igranjem na inštrument ter plesom, skupina deklet, ki se je oblikovala iz MPZ-ja, je zapela dve zelo spevni pesmi, šolski band pa je ‘zažigal’ z rokovsko obarvamini komadi. Občinstvo je z zanimanjem spremljalo uprizoritev dela Naše male klinike, krono celotni prireditvi pa sta dala voditelja Denis Avdić in Vid Valič, ki sta na povabilo ravnateljice z veseljem in brez pričakovanja honorarja prišla podpret našo akcijo. Ponovno sta dokazala, da sta mojstra improvizacije in da se odlično znajdeta na odru, saj sta v intervjuju, ki sta ga z njima izvedla osmošolca, napletla cele zgodbe in dodobra nasmejala občinstvo.

Vsa sredstva, ki smo jih zbrali z vstopnino in s prostovoljnimi prispevki, bodo namenjena potrebam mednarodne izmenjave.

OSMOŠOLCI IN PROJEKTNI TEAM SE ISKRENO ZAHVALJUJEMO VSEM SODELUJOČIM, MENTORJEM, VODITELJEMA IN DRUGIM, KI SO PRIPOMOGLI K POTEKU PRIREDITVE, TER VSEM GLEDALCEM ZA PRISPEVKE.

Povezava na fotografije s prireditve: https://picasaweb.google.com/osrakek/RakekImaTalent