Javni sklad za kulturne dejavnosti RS v sodelovanju z Osnovno šolo »Jožeta Krajca« Rakek pripravlja »Filmsko abecedo z Mitjo Mančkom«.

Učenci od 6. do 9. razreda, ki bi se radi preizkusili v ustvarjanju animiranih filmov, bodo imeli to priložnost na treh brezplačnih delavnicah, ki bodo ob sredah potekale v računalniški učilnici na OŠ Rakek:
– 3. april 2013, 15:00 – 18:00
– 10. april 2013, 15:00 – 18:00
– 17. april 2013, 15:00 – 18:00
Po potrebi bi dodali še četrto delavnico 24. aprila. Načeloma se bomo lahko dogovorili tudi o spremembi termina, če večini udeležencev dan/ura ne bosta ustrezala.

Delavnice bosta vodila avtor animiranih filmov Mitja Manček, diplomant filmske šole Zlin (Češka) in dobitnik mednarodne nagrade za animirani film na Filofestu 2007, ter Miha Jernejčič.

Delavnice bodo zajemale teorijo in prakso. V teoretičnem delu bodo udeleženci spoznali osnovne zakonitosti filma, njegovo govorico, osnove scenaristike… Spoznali se bodo s teorijo animiranega filma (risanje na papir, pesek, steklo, 2D tehnika, kolaž …), ustvarjanja scenarija, režije, montaže itd. Delali bodo s programi za računalniško obdelavo in montažo filmov (adobe after effects CS4, Mirage) in na koncu v praktičnem delu tudi posneli ter zmontirali kratke vaje, oziroma zaključni kratek animirani film.

»Filmarji« bodo imeli možnost, da se udeležijo srečanja mladih filmskih ustvarjalcev 17. oz. 18. oktobra 2013 v Izoli in Ljubljani, kamor se uvrstijo najboljši mladi filmski ustvarjalci na državnem nivoju.

Na »Filmsko abecedo« se lahko prijavite pri pomočnici ravnateljice. Pohitite, saj je prostih le 12 mest!