V sredo, 20. 3. 2013, je na Občini Logatec potekal regijski otroški parlament na temo odraščanje. Udeležili so se ga predstavniki šol z Rakeka, iz Cerknice, Košane, Logatca in z Vrhnike. Našo šolo so zastopale: Breda Hribernik, Nina Cvetko, Teja Plavčak in Esma Hajdarpašić kot parlamentarke in Anja Zdovc kot novinarka.

Najprej so vsi  predstavili delo na svoji šoli. Učenci so se na šolah pogovarjali o problemih na temo odraščanje, opravili ankete in delavnice za nižje razrede ter poskušali najti rešitve. Pogovarjali so se o  prijateljstvu, ljubezni, odnosi s starši, spolnosti …

Nato so se parlamentarci razdelili v štiri skupine. Tam so se pogovarjali na že vnaprej določene teme ter naredili plakat. Teme so bile spolnost in ljubezen, težave z odraslimi, prijateljstvo v odraščanju in kaj in kakšen bom, ko odrastem.

Potem so skupine predstavile, o čem so se pogovarjale in kakšno je njihovo mnenje. Nato je potekala debata na te teme, kjer je lahko vsak povedal svoje mnenje.

Po debati se je vsak predstavnik in novinar še na kratko predstavil.

Na koncu pa so potekale volitve v dveh krogih. Izvoljenih je bilo pet parlamentarcev in en novinar, ki bodo zastopali našo regijo na nacionalnem parlamentu. Žal pa ni bil izvoljen nihče iz naše šole. Vseeno pa so se učenke na parlamentu zelo zabavale.

Zapisala Anja Zdovc

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.