V soboto, 6. 4. 2013, bo ŠPORTNI DAN za učence od 1. do 9. razreda. Po šolskem koledarju bomo nadomeščali petek, 3. maj. Vsebina ŠD bo MAISTROV POHOD in TEK. Začetek ŠD bo ob 8:15; zaključek ob 11:40 (prva triada ), 12:40 (druga triada)in 13:10 (tretja triada).

Malico prevzamejo reditelji pod vodstvom razrednika v šolski kuhinji. Kosila v šoli ne bo. Prav tako ne bomo izvajali jutranjega varstva niti varstva v oddelkih podaljšanega bivanja.

Oprema, ki jo potrebujete: športni-pohodni čevlji, trenirka ali pohodne hlače, športna oprema za tek, majica za preobleč, vetrovka, manjši nahrbtnik, dodatni napitek.

Opozorilo: zaščita pred klopi (po ŠD se doma dobro preglejte, stuširajte). Učenci se med ŠD obnašajte športno, kulturno, hodite v skupini pod vodstvom razrednika in spremljevalcev po označeni pohodniški trasi ter upoštevajte njihova navodila.

Prevoz učencev izpred šole na Rakeku bo ob 8:15 (prva triada); 8:30 (druga triada) in 8:45 (tretja triada).Povratek avtobusa z Unca ob 11:30 (prva triada); 12:30 (druga triada in učenci iz Ivanjega sela) in ob 13:00 (tretja triada, učenci iz Dovc in Ivanjega sela).

Učence iz Dovc in Ivanjega sela zjutraj pripelje avtobus v redni šolski liniji na Unec. Učenci z Unca in iz Slivic pridejo peš. Zborno mesto je na igrišču za gasilskim domom na Uncu.

Start pohoda za osnovnošolce bo ob 9. uri. Pohodniki lahko na kontrolni točki pri Koliševki kupite za 2 € bon za topli obrok.Tekači se morate prijaviti na prijavnem mestu v garaži gasilskega doma in vplačati startnino 2 € (za stroške organizacije tekmovanja, praktično darilo in bon za malico). Na startnem mestu (v Klančarjevi ogradi) morate biti ob 10. uri.

V primeru izredno slabega vremena bo športni dan odpovedan in bo pouk po petkovem urniku. Spremljajte obvestila na šolski spletni strani.


Vodja ŠD: Ludvik Palčič