V ponedeljek, 3. junija 2013, smo se ob 8.10 z avtobusom odpeljali na Cerkniško jezero.
Tega naravoslovnega dneva smo se udeležili učenci od od 6. do 8. razreda. Razdeljeni smo bili v skupine. V skupini NOVINARSTVO smo bile: Maša , Nina, Tina, Breda in Katja. Naša zunanja mentorica je bila gospa Metka.
Najprej smo se odpravili na Levarjevo kmetijo. Z gospodom Levarjem smo posneli intervju. Predstavil nam je svoje delo, Gospod Levar se namreč že petnajst let ukvarja s prevozom turistov z lojtrnikom. Izvedeli smo veliko zanimivih in nekaj smešnih zgodbic. Gospa Levar nas je prijazno pogostila z domačo, izredno okusno hrano.
Nato smo se odpravili  h Katjini babici, ki je imela včasih ekološko kmetijo in jo namerava naslednje leto ponovno odpreti.
Ob 10.00 nas je na mostu pričakal ribič Tone. Pokazal nam je, kako se ribari, ribe pa ni ujel. Povedal je, da bi si za ulov morali vzeti kar nekaj ur. Najbolj pa smo se veselili vožnje po  jezeru. Ribič Tone nas je po njem popeljal s svojim  drevakom, ki ga je izdelal sam iz jelke. V vožnji smo zelo uživali, a kmalu smo se morali posloviti.
Na obrežju smo srečali skupino, ki je lovila žabe in paglavce. Teh je bilo povsod zelo veliko.
Pred odhodom na avtobus smo imeli čas le še za malico.
Dopoldne ob Cerkniškem jezeru je  prehitro minilo, saj je bilo poučno in zelo zabavno.

Tina Virant in Nina Cvetko, 7. a