V petek, 14.6.2013, smo imeli na šoli valeto. Vzdušje je bilo prijetno in slavnostno. Devetarji so pripravili bogat program, ravno tako so se zelo potrudili s pogostitvijo po valeti.

Gospa ravnateljica, mag. Anita Ivančič, jim je podelila zaključna spričevala in številne pohvale ter priznanja. Devetošolcem je zapisala še poslovilni govor:

Dragi devetošolci, drage devetošolke!

Prišel je čas slovesa generacije, ki je ena izmed najuspešnejših, z ustreznim odnosom do dela, z željo razvijati svoje talente in pomagati drugim. V šolskih klopeh se, dragi devetošolci niste le učili za zvezki in knjigami temveč svoje znanje in delo izrazili na različne načine, skozi številne projekte, natečaje, neredko inovativno preizkušali in presegali sami sebe. Edinstveni ste po tem, da ste za svoja leta k delu pristopali izjemno odgovorno, se trudili za odličnost v znanju, kar potrjuje vaš učni uspeh, številni dosežki na tekmovanjih in na nacionalnem preverjanju znanja. Srčni in velikodušni ste poleg znanja razvili medsebojno sprejemanje in prijateljsko povezovanje. Osebno sem vas začutila kot iznajdljive, sposobne, vsestranske, večkrat ste me presenetili s svojo igrivostjo in sproščenostjo, me razveseljevali s kreativnostjo in včasih jezili a vem, da ste dajali vse od sebe, zatovam izrekam priznanje za vašo plemenitost, medsebojno pomoč ter resnično številne dosežke, priznanja in pohvale.

Naj vam povem, da smo se tudi mi, skupaj z učitelji vsa leta trudili, da bi za vas vzpostavili varno in ustvarjalno izobraževalno okolje, ki bi vas usmerjalo k delu, učenju ter humanosti. Zazrti v vas smo vas skušali vzgajati v razgledane, nesebične ter pogumne mladostnike – vi pa ste z vsakim dobrim delom, lepimi pobudami ustvarjali boljši svet ter pomagali uresničevati vizijo naše šole, kot Unesco šole. Znotraj številnih dejavnosti smo z vami odkrivali skrivnosti tega sveta in verjamem, da nam je uspelo, saj ste postali vedoželjni, samozavesti mladi, ki znate opaziti in se veseliti majhnih stvari, in znate biti srečni.

Prihaja čas, ko bo življenje pred vas postavljajo številne preizkušnje, ko boste sprejemali odločitve, težke in hitre, delali napake in se na njih učili, zato ostanite trdni, vztrajni in uspešni, tudi v srednjih šolah. Želim si, da razmišljate še naprej o miru, prijateljstvu, strpnosti in ljubezni, da se na srednješolski poti srečate s svojo genialnostjo in da na široko odprete svoja srca. Vsi skupaj z učitelji in tehničnim osebjem vam želimo veliko uspehov, pravih izzivov in dobrih priložnosti.

Zahvala in čestitke gredo na koncu tako vsem učiteljem, staršem za odlično sodelovanje, še posebej pa razredničarkama 9. a razreda g. Ireni Peteh Kranjc in 9. b razreda g. Metodi Debevc, ki sta predano vodili devetošolce po poteh znanja in ne nazadnje vam, devetošolci in devetošolke, ki ste skupaj z nami ustvarjali svoj rakovški trenutek.Verjamem, da bodo Vam in nam ostali lepi spomini, misel na to, da smo vam vsi skupaj pomagali na vaši poti pa nas osrečuje in je čudovita. Naj se na koncu tudi sama, osebno poslovim od vas z željo, da bi vsak izmed vas našel resnično tisto pravo pot!  

In čisto zares za konec in za začetek novega: na vaši nadaljnji življenjski poti zaupajte vase, raziskujte, bodite iskreni, sledite svojim sanjam, delajte dobra dela in se veselite novih zmag. Četudi ne veste kaj vas čaka, bodite drzni in predani, ne obupajte, spoštujte sebe in druge ter ostanite zaljubljeni v svoje  življenje … saj je to ena izmed največjih popotnic za prihodnost. SREČNO!

 mag. Anita Ivančič

 

 [coolEye search=valeta2013 source=picasa]

Video pa na naslednjih povezavah. http://youtu.be/6bzXewWl6GE   http://youtu.be/Q-1IgvIMw8I     http://youtu.be/hhMWDcnF63E   http://www.youtube.com/watch?v=O058OoUk6N4

Irena Peteh Kranjc

Metoda Debevc