Spoštovani učenci, učitelji in ostali zaposleni!

Domovina je ena sama in nam vsem dodeljena …, je del nas in nas spremlja od rojstva do smrti, ne glede na to, kam gremo. Z domovino je povezan dom, kjer imamo prijatelje in družino …, velike stvari in pojmi, kot so ponos, ljubezen, sreča, zvestoba in pripadnost.

Pravičnost, enakopravnost, solidarnost, demokracija in ljubezen do domovine so tiste vrednote, ki so nam v skupnosti skupne in so tudi del slovenskega izobraževalnega sistema. Domovina je naša največja vrednota, zato vam spoštovani učitelji in učenci voščim ob državnem prazniku, tebi, domovina Republike Slovenije, pa čestitam ob jubilejnem prazniku.

Ko praznujemo jutrišnji praznik, moramo vedeti, da je Slovenija domovina vseh Slovenk in Slovencev! Na izviren način so ji danes v kulturnem programu s pesmijo, plesom in petjem čestitali tudi naši učenci.Slovesno smo podelili številna priznanja in pohvale, tudi mladim prostovoljcem, saj slednji dajejo svoj prosti čas, znanje in izkušnje za to, da bi drugi imeli več možnosti in da bi v življenju uspeli. Vedno znova nas spomnijo na to, kako pomembno je dajanje … in so nam v ponos.

Danes pa je tudi zadnji šolski dan in ob tej priložnosti vam skupaj s pomočnico, go. Ireno Mele, čestitava ob uspešnem zaključku šolskega leta 2012/2013.

Ugotavljava, da je bilo šolsko leto vsebinsko bogato, polno novih, drugačnih vsebin, ponovno prepleteno z odmevnimi dogodki, ki so nas povezovali in bogatili. Veliko je bilo skupnih, uspelih akcij, doseženih uspehov, priznanj na državni ravni, projektov in kakovostnih izobraževanj. Vsakdo izmed nas je na svoj način prispeval k dvigu kvalitete naše šole, utripu, vrednotenje dela pa nam je dajalo odgovor, da smo na pravi poti.

Zahvala za letošnje dosežke gre vam, dragi učenci, in vašim učiteljem, zato iskrene čestitke vsem mentorjem za dosežene rezultate, kajti zaradi vas gredo naši učenci do zvezd, saj znate vedno znova prepoznati v njih številne in različne potenciale. Vsem se zahvaljujem za vse dobro z željo, da nadaljujete po začrtani poti, odprti za nove priložnosti in v pričakovanju izpolnitve vaših sanj.

Pred vami so počitnice, privoščite si prijeten oddih, naberite si novih moči, saj nas bodo jeseni čakali novi izzivi in veva, da bomo tudi v prihodnje pisali nove skupne zgodbe o uspehu.

ravnateljica, mag. Anita Ivančič

pomočnica, Irena Mele