Potrebujemo
300 g jabolk (2 jabolki)
200 g korenčka (1 korenček)
50 g rozin (ali 4 narezane suhe fige ali marelice)
50 g narezanih lešnikov
sok pol limone
1 dl (ali več) navadnega jogurta
1 žlička medu
cimet
Postopek
Jabolka dobro operemo in olupimo*, narežemo na majhne kockice, stresemo v posodo ter prelijemo z limoninim sokom (da ne porjavijo). Korenček ostrgamo ali na tanko olupimo ter naribamo. Dodamo splaknjene rozine in grobo nasekljane lešnike (denite jih na desko, pokrijte s kuhinjsko servieto in potočite po njih s tolkalom za zrezke ali povaljajte z valjarjem). Dodamo jogurt, osladkan z medom. Dobro premešamo, pokrijemo in damo v hladilnik za 1 uro.
Ohlajeno solato razdelimo na krožnike, jo potresimo s cimetom in okrasimo z listi mete ali mladimi listki drugih užitnih zeli.
* Jeseni bi vam priporočala, da hrustljave olupke od jabolk, pridelanih na okolju prijazen način, pojeste, saj je tik pod lupino (zunanji ovoj ali eksokarp) največ koristnih mineralov in vitaminov.