Potrebujemo
300 g jabolk (2 jabolki)
200 g korenčka (1 korenček)
50 g rozin (ali 4 narezane suhe fige ali marelice)
50 g narezanih lešnikov
sok pol limone
1 dl (ali več) navadnega jogurta
1 žlička medu
cimet

Postopek

Jabolka dobro operemo in olupimo*, narežemo na majhne kockice, stresemo v posodo ter prelijemo z limoninim sokom (da ne porjavijo). Korenček ostrgamo ali na tanko olupimo ter naribamo. Dodamo splaknjene rozine in grobo nasekljane lešnike (denite jih na desko, pokrijte s kuhinjsko servieto in potočite po njih s tolkalom za zrezke ali povaljajte z valjarjem). Dodamo jogurt, osladkan z medom. Dobro premešamo, pokrijemo in damo v hladilnik za 1 uro.

Ohlajeno solato razdelimo na krožnike, jo potresimo s cimetom in okrasimo z listi mete ali mladimi listki drugih užitnih zeli.

* Jeseni bi vam priporočala, da hrustljave olupke od jabolk, pridelanih na okolju prijazen način, pojeste, saj je tik pod lupino (zunanji ovoj ali eksokarp) največ koristnih mineralov in vitaminov.

Accessibility Toolbar