safe_deskamvarno“Internet ni otroško igrišče. Pa saj vemo, da tudi na otroškem igrišču ne sme biti daleč budno oko starša, dokler so otroci še majhni. Na internetu otroci zlahka pridejo v stik tudi z vsebinami, kontakti, ki morda zanje niso primerni ali kot starši ne želimo, da se z njimi srečajo. Pomembno je razumevanje vloge, ki jo internet igra v življenju današnjih otrok. Čeprav je treba upoštevati nekaj varnostnih nasvetov, je za otroke internet prostor z ogromno priložnostmi za učenje, komunikacijo in zabavo. Velik izziv bo v prihodnje predstavljalo tudi vse večje število otrok, ki bodo do interneta dostopali preko mobilnih naprav, predvsem vse bolj priljubljenih pametni telefonov. …”

Zgoraj je zapisan začetek nagovora iz brošure Pomoč staršem v vrtincu novih tehnologij, Napotki za otrokom prijaznejši internet, ki ga je izdala Točka ozaveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI.

Celotno brošuro si lahko ogledate TUKAJ.

Ko boste preleteli, prebrali ali pa se zatopili v priročnik, si ne pozabite ogledati spletne strani www.safe.si, kjer vas s pomočjo safe.si vodičev (videi) vodijo, oziroma vam pokažejo, kako npr. zamenjati svoje geslo na gmailu ali kako urediti zasebnost na FB profilu …