V letošnjem šolskem letu se nas je 20 učiteljic odločilo vključiti v projekt Zavoda RS za šolstvo Spodbujanje razvoja bralne pismenosti učencev.  Z namenom razvijanja branja z razumevanjem, razvijanja bralnih zmožnosti učencev in povečanja interesa/motivacije za branje učencev se skozi celotno šolsko leto seznanjamo z novim znanjem, obnavljamo starega, hkrati pa v pouk vključujemo različne dejavnosti z namenom spodbujanja opisanega.

pet

V preteklem tednu smo se seznanili tudi s programom BEREM ZA PET. Program Berem za pet je eden izmed programov, ki ga izvaja Zavod za terapijo s pomočjo psov PET. S pomočjo programa pri učencih vzpodbujajo bralno pismenost, motivacijo in interes oziroma pozitiven odnos do branja ter skušajo udeležencu privzgojiti ljubezen do knjig in branja.

Nas so obiskale Mojca, Nina in njena psička Avša. Na zanimiv način so nam predstavile, kako terapevtski pari (usposobljeni prostovoljci s svojimi psi) pomagajo otrokom, mladostnikom, odraslim in starostnikom, ki se v življenju ali  v določenem življenjskem obdobju srečujejo z različnimi ovirami.

Da je bilo zelo zanimivo, lahko preverite TUKAJ.

Prostovoljkama Mojci in Nini ter psički Avši pa se najlepše zahvaljujemo.

udeleženke projekta Bralna pismenost