Na Osnovni šoli “Jožeta Krajca” Rakek ponovno poteka delavnica Filmska abeceda z Mitjo Mančkom, ki jo v sodelovanju z OŠ pripravljata Javni sklad za kulturne dejavnosti RS in Kulturno društvo Notranjska.

Učenci, ki jih zanima filmska animacija, se bodo udeležili štirih brezplačnih delavnic, ki bodo ob torkih potekale v računalniški učilnici na OŠ Rakek, in sicer:

  • 15. 4. 2014, 15:00 – 18:00
  • 22. 4. 2014, 15:00 – 18:00

Zadnja dva termina po dogovoru.

Delavnice vodita avtor animiranih filmov Mitja Manček, diplomant filmske šole Zlin (Češka) in dobitnik mednarodne nagrade za animirani film na Filofestu 2007, ter Miha Jernejčič.

Delavnice zajemjo teorijo in prakso. V teoretičnem delu bodo udeleženci spoznali osnovne zakonitosti filma, njegovo govorico, osnove scenaristike … Spoznali se bodo s teorijo animiranega filma (risanje na papir, pesek, steklo, 2D tehnika, kolaž …), ustvarjanja scenarija, režije, montaže itd. Delali bodo s programi za računalniško obdelavo in montažo filmov in na koncu v praktičnem delu tudi posneli ter zmontirali kratke vaje oziroma zaključni kratek animirani film. »Filmarji« bodo imeli tudi možnost, da se udeležijo srečanja mladih filmskih ustvarjalcev.