V četrtek, 15. 5. 2014, smo na OŠ »Jožeta Krajca« Rakek organizirali medobčinski nogometni turnir Rakek 2014. Tekmovanja se je udeležilo 8 osnovnih šol (8 ekip dečkov in 3 ekipe deklic). Pri deklicah so ekipe odigrale po sistemu vsaka z vsako, na koncu pa so se pomerile še v zadevanju malega gola z razdalje 15 metrov. Pri dečkih je potekalo predtekmovanje v dveh skupinah po štiri, potem pa so sledila tekmovanja za sedmo, peto, tretje in prvo mesto. Ekipe so igrale na dveh sosednjih igriščih, tekme pa so trajale dvakrat po devet minut. V premorih med posameznimi tekmami so se tekmovalcem in ostalim gledalcem predstavili nekateri učenci in učenke OŠ »Jožeta Krajca« Rakek s svojimi plesnimi točkami.

Tekmovanje se je zaključilo ob 13:30, ko smo vsem nastopajočim ekipam podelili priznanja in pokale. Omeniti velja še to, da nam je na samem turnirju s svoji prihodom izrazil podporo tudi župan občine Cerknica g. Marko Rupar.

Velika zahvala pri izvedbi gre tudi sponzorjem, ki so pomagali s sponzorskim materialom: A-preles d.o.o.; Zavarovalnica Triglav; Kocka-Scripta

KONČNI VRSTNI RED TEKMOVANJA:

DEČKI:
1. mesto: OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica
2. mesto: OŠ Antona Globočnika Postojna
3. mesto: OŠ Miroslava Vilharja Postojna
4. mesto: OŠ Livada
5. mesto: OŠ Jožeta Krajca Rakek
6. mesto: OŠ Heroja Janeza Hribarja Stari trg
7. mesto: OŠ Košana
8. mesto: OŠ Notranjski odred Cerknica

DEKLICE:
1. mesto: OŠ Antona Globočnika Postojna
2. mesto: OŠ Jožeta Krajca Rakek
3. mesto: OŠ Košana

[coolEye search=NogometniTurnir20141 how=album puser=osrakek source=picasa]