Danes je poseben dan. Konec šolskega leta in dan pred pomembnim praznikom naše domovine.

Domovina je ena sama in nam vsem dodeljena …, je del nas in nas spremlja od rojstva do smrti, ne glede na to, kam gremo. Domovina smo ljudje, z njo je povezan dom, kjer imamo prijatelje in družino … ter pojmi, kot so: ponos, ljubezen, sreča, zvestoba in pripadnost. Domovino je potrebno spoštovati, ji pomagati in jo varovati pred najhujšim in jo seveda obvarovati pred onesnaženjem.

Pravičnost, enakopravnost, solidarnost, demokracija in ljubezen do domovine so tiste vrednote, ki so nam skupne in so tudi del slovenskega izobraževalnega sistema, zato jih velja upoštevati za dobro vseh. Domovina je naša največja vrednota, zato vam, spoštovani učitelji in učenci, voščim ob državnem prazniku; tebi, domovina Republike Slovenije, pa čestitam ob jubilejnem prazniku.

Naša domovina Slovenija letos praznuje 23. rojstni dan. Z rojstvom dobi človek pravico do sanj; z delom dobi pravico, da zbližuje življenje in sanje. Mi smo pred 23 leti povezali oboje. Zase, za mnoge rodove Slovencev, ki so nekoč sanjali te iste sanje, in za prihodnje rodove, ki bodo na teh sanjah gradili nov svet.

Ko praznujemo jutrišnji praznik – dan državnosti, moramo vedeti, da je Slovenija domovina vseh Slovenk in Slovencev! Na izviren način ji bodo v nadaljevanju čestitale tudi naše učenke: Nina, Sara in Katarina, ki nam bodo v svojih pesmih povedale, v kaj verjamejo.

Danes pa je tudi zadnji šolski dan in ob tej priložnosti vam skupaj s pomočnico, go. Ireno Mele, čestitava ob uspešnem zaključku šolskega leta 2013/2014.

Ugotavljava, da je bilo šolsko leto vsebinsko bogato, polno novih, drugačnih vsebin, izkušenj, ponovno prepleteno z odmevnimi dogodki, ki so nas povezovali in bogatili. Ogromno je bilo skupnih, uspelih akcij, doseženih uspehov, priznanj na državni ravni, projektov in kakovostnih izobraževanj. Vsakdo izmed nas je na svoj način prispeval k dvigu kvalitete naše šole, utripu, vrednotenje dela pa nam je dajalo odgovor, da smo na pravi poti.

Zahvala za letošnje dosežke gre vam, dragi učenci, in vašim učiteljem, zato iskrene čestitke vsem mentorjem za dosežene rezultate, kajti zaradi vas gredo naši učenci do zvezd, saj znate vedno znova prepoznati v njih številne in različne potenciale. Vsem učiteljem se iskreno zahvaljujem za strokovno opravljeno delo ter vse dobro z željo, da skupaj nadaljujemo po začrtani poti, odprti za nove priložnosti. Hvala tudi vsem ostalim zaposlenim, ki so prispevali svoj kamenček v skupni mozaik naše šole.

Pred vami so zaslužene počitnice, privoščite si prijeten oddih, naberite si novih moči, saj nas bodo jeseni čakali novi izzivi in veva, da bomo tudi v prihodnje pisali nove, skupne zgodbe o uspehu.

ravnateljica, mag. Anita Ivančič
pomočnica, Irena Me