Maffini za čokoholike
Sestavine:125 g masla lonček navadnega jogurta 125 g sladkorja 2,4 dl mleka 2 žlici pravega kakava 100 g jedilne čokolade 2 jajci 1 vanilin sladkor 1 pecilni prašek 380 g moke 150 g čokolade, sesekljane na koščke |
Postopek:Margarino in čokolado stopimo nad vodno paro. Medtem razžvrkljamo jajca z malo mleka. V drugi posodi zmešamo skupaj pecilni prašek, moko, vanilin sladkor in sladkor. V stopljeno margarino in čokolado vmešamo jogurt, mleko, razžvrkljani jajci. To maso nato dodamo v posodo z moko in vse skupaj dobro premešamo (če je masa presuha, dodamo mleko; če premokra, pa moko ali še boljše kakav ali čokolado v prahu). Dodamo čokoladne koščke (lahko jih zamenjamo z vsem, kar nam pade na pamet). S pripravljeno maso napolnimo modelčke za maffine in jih damo peči v pečico, ogreto na 180º C, in jih pečemo 20 -25 minut. Ko čas poteče, zapičimo v en maffin zobotrebec. Če je suh, so pečeni, če pa se ga drži masa, moramo peči mafine še malo dlje. Ohladimo. |
Če želite malce močnejši okus po kakavu, dodajte dve majhni žlički črne kave.
Za bolj rumove maffine dodajte rozine, namočene v rum.
Najboljša čokolada za v maffine je temna
(delež kakava 50 odstotkov).
Poleg pecilnega praška lahko dodate tudi sodo bikarbono, da so še bolj rahli.
ZRAVEN SE PRILEŽE STEPENA SMETANA.