V torek, 13. januarja, smo na naši šoli gostili bobnarja Marka Soršaka – Sokija, ki nam je popestril dopoldne.

Marko je učencem na simpatičen način predstavil projekt, ki je njegova ideja, 20 za 20.

Ob 20. obletnici svoje bobnarske kariere je k sodelovanju povabil naslednje skupine: MI2, Billysi, Big Foot Mama, Kingston, Jan Plestenjak, Bohem, Tabu, Tide, Zmelkoow, Siddharta, KUD Pošta Slovenije, Tinkara Kovač, Čudežna polja, Gušti, Alya, Happy Ol’ McWeasel, Last day here, Vlado Kreslin, Dweal in Elvis Jackson ter z njimi posnel DVD.

Z donacijami od prodanih DVD-jev Soki šolam, izbranim na razpisu, podarja nove inštrumente, glede na potrebe ali želje učencev.

In ravno iz tega Sokijevega projekta so na našo šolo prispeli novi, bleščeče črni bobni, ki so jih učenci lahko tudi preizkusili, saj smo bili med srečnimi izbranci tudi mi. Najbolj so se jih razveselili člani šolskega benda, ki so jih na svojih vajah in nastopih  zelo pogrešali.

Na prireditvi so z Markom sodelovali pevci šolskih zborov in šolski bend, svoje bobnarske vragolije pa je učencem predstavil tudi naš nadarjeni sedmošolec Vitan Logar, ki je, verjamemo, uspešno na poti k bobnarskim zvezdam.

Marku se za donacijo in zabavno preživeto dopoldne iskreno zahvaljujemo in ga medse vabimo še ob kaki novi priložnosti!

Veliko zahvalo izreka Marku Soršaku tudi ravnateljica, ga. mag. Anita Ivančič, saj verjame, da je ta gesta velika spodbuda za nadaljnje udejstvovanje učencev na področju glasbe.

Utrinek s torkove prireditve si lahko ogledate na…

ali v spodnji galeriji…

[coolEye search=20Za20_PrevzemBobnov?noredirect=1 how=album puser=osrakek source=picasa]