Ponedeljek, 13. april, je bil prav poseben dan za naše nadebudne glasbenike. Člani šolskega ansambla so namreč nastopili v družbi pevcev skupine Kingston na odru Predsedniške palače  s skladbo Ko sije luna na obalo.

Na odru se je za našimi učenci, ki so tudi otvorili celotno prireditev,  zvrstilo še okrog 50 osnovnošolcev na različnih inštrumentih in v družbi  znanih slovenskih glasbenikov: Alya, David Kovšca – Buda (Elvis Jackson), Gregor Jančič (Happy Ol’McWeasel), Gregor Skočir (Big Foot Mama), Mile Kekin (Hladno Pivo), Reno Čibej (Kingston), Slavc Kovačič (Čudežna Polja), Tinkara Kovač, Tomi Meglič (Siddharta), Tone Kregar in Jernej Dirnbek (MI2).

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Predsedniški palači namreč gostil predstavitev glasbenega projekta »20 za 20 – za šole s posluhom« in avtorju projekta Marku Soršaku – Sokiju vročil »Jabolko navdiha«.

Za konec pa nas je vse prisotne presenetil tudi sam predsednik , ki se je na pobudo Marka Soršaka – Sokija dokazal na bobnih v skladbi Nisem več s tabo skupine Big Foot Mama.

Bilo je nepozabno!!!!! Več v galeriji in na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=uzItcsiIgXw

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Predsedniški palači gostil predstavitev glasbenega projekta »20 za 20 – za šole s posluhom« in avtorju projekta Marku Soršaku – Sokiju vročil »Jabolko navdiha«