Aprila smo iz Misijonskega središča Slovenije prejeli obvestilo, da je naš varovanec BRIAN SIMWANDA zaključil šolanje na dosedanji šoli. Ker  februarja ni prišel po šolnino, so ga obiskali na domu, kjer so jim sosedje povedali, da se je njegova družina preselila v drugo mesto.

Ker njegovega razvoja in napredka ne morejo več spremljati, se botrstvo zanj zaključuje. Naš februarski in marčevski prispevek so namenili za šolnino nekemu drugemu otroku.

S tem zaključujemo naš projekt botrstva otroku iz Afrike, v katerem smo sodelovali zadnja štiri leta. V teh letih smo za Briana prispevali 12 € mesečno, s čimer – verjamemo –  smo mu pomagali, da je lahko obiskoval šolo, si pridobival znanje in tako lažje zakorakal v življenje in lepšo prihodnost.

Denar, ki nam je ostal na zalogi (trenutno dobrih 120 €), in tistega, ki ga bomo v prihodnjih tednih še zbrali, bomo podarili gdč. Jani Dular, ustanoviteljici društva ELA, ki že šest let v Afriki samostojno vodi projekte pomoči lokalnim skupnostim v pomanjkanju. V prejšnjem šolskem letu nas je obiskala na šoli in nam predstavila svoje življenje, delo in skrb za otroke v Malawiju, kjer med drugim vodi projekt pomoči otrokom z učnimi težavami ter posebnimi potrebami, za katere je zgradila izobraževalni center sredi malawijske vasice Mazembe. S pomočjo prostovoljnih prispevkov že tri šolska leta vsak dan oskrbi več kot 300 otrok podeželske šole z jutranjim obrokom. Prejšnje leto smo bili del njene zgodbe tudi mi.

Ob Dnevu Afrike, ki ga obeležujemo 25. maja, ji bomo nakazali ves preostali denar, s katerim bo lahko kupila hrano za svoje malawijske angele, kot jih sama imenuje.