Kot vsako leto smo tudi letošnje zaokrožili z zaključnim koncertom vseh šolskih pevskih zborov. V jedilnici matične šole se je v četrtek, 18. junija, zbralo veliko število staršev, bratcev in sestric, ki so z zanimanjem prisluhnili našim glasbenikom na odru.

Prvi so se predstavili  otroci 1. razreda, ki obiskujejo zborčka na Uncu in Rakeku. S spevnimi pesmicami so obiskovalcem pričarali lepoto in preprostost življenja ter svežino pomladi.

Učenci od 2. do 5. razreda pa sestavljajo malo številčnejši zbor, kjer se lotevajo že zahtevnejših skladb. Tudi taka zbora imamo na šoli dva: enega na podružnici, drugega pa na matični šoli. Pevke in pevci so poslušalcem približali plesne ritme Ria de Janeira,  muhavost neapeljskih deklet, toplino mamine besede in bližine, manjkale pa niso niti slovenske ljudske pesmi, od katerih gotovo vsi poznate lovca, ki nikoli ni uspel s svojim zahrbtnim namenom prelisičiti gozdnih prebivalcev.

Pevske točke so na svojih inštrumentih popestrili domači mladi glasbeniki: Lara Istenič in Tjaša Milovanović na flavti, mlade pianistke Ana in Sara Udovič, Zala Zbačnik, Taia Doles ter pianist Samo Japelj, violinistka Zala Stražišar, spet pa je svoj pevski pogum pokazala navihana tretješolka, Jerneja Švigelj, ki nam je pričarala zgodbo Ledenega kraljestva.

Pohvaliti vsekakor velja tudi letos na novo ustanovljen Orffov ansambel, ki se je dokazal v korektni spremljavi  treh zborovskih točk, sestavlja pa ga deset glasbenikov in glasbenic.

Glasbeno popoldne so v celoto zaobjele pevke mladinskega zbora, ki iz nastopa v nastop na odru delujejo bolj samozavestno in suvereno,  njihov zvok pa polnejši in barvit. Bravo, punce!

Prav vsem nastopajočim iskreno čestitam za njihov celoletni trud ter jim želim veliko uspehov na njihovi nadaljnji glasbeni poti.

 

Mentorica: Katja Smrdel Zafred

DSCN0763 DSCN0745 DSCN0756 DSCN0771 DSCN0760 DSCN0749 DSCN0740