036S tem šolskim letom smo zaključili s projektom botrstva otroku iz Afrike, v katerem smo sodelovali zadnja štiri leta. V teh letih smo za šolanje Briana Simwande prispevali 564 € in mu tako omogočili, da je / bo s pridobljenim znanjem zakorakal v boljše življenje in lepšo prihodnost.

Denar, ki nam je ostal na zalogi (148,44€), smo ob dnevu Afrike (25. maja 2015) podarili gdč. Jani Dular, ustanoviteljici društva ELA, ki že šest let v Afriki samostojno vodi projekte pomoči lokalnim skupnostim v pomanjkanju. V četrtek, 28. maja 2015, nas je ponovno obiskala na šoli in nam predstavila svoje življenje in delo z otroki v Malawiju, kjer med drugim vodi projekt pomoči otrokom z učnimi težavami ter posebnimi potrebami, za katere je zgradila izobraževalni center sredi malawijske vasice Mazembe. V zadnjem času izobražuje tudi mladino in odrasle ženske v tej vasi.

Poleg zbranega denarja (150 €) smo ji podarili tudi dve igri – izdelka naših učencev 3. skupine OPB, ki sta namenjeni otrokom v Malawiju. Otroci so izdelali karte spomin na temo sadje v Sloveniji in prostočasne dejavnosti otrok v Sloveniji.

Nekaj fotografij s predavanja in našega darila si lahko ogledate TUKAJ.

 

V štirih letih smo torej za namene šolanja otrok v Afriki zbrali kar 712,44 €.

Hvala vsem, ki ste se odzvali na naše vabilo in doprinesli k zbiranju centov za afriške otroke!