V nedeljo, 8. 5. 2016, smo zaključili s štiridnevnim gostovanjem švicarskih učencev, ki so z našimi osmošolci sodelovali v sklopu mednarodne izmenjave učencev in Unesco projekta Spoznavam preteklost, razumem sedanjost, gradim prihodnost.

V teh dneh so se učenci predvsem veliko družili in skupaj spoznavali nove stvari: raziskovali so Rakek in se preizkusili v različnih izzivih, sodelovali so pri različnih delavnicah – pekli so slovensko pecivo, plesali folkloro, naredili sivkino milo, uredili mednarodni Unesco kotiček, iskali podobnosti in razlike med različnimi jeziki ter se preizkusili v starih slovenskih družabnih igrah, igrali na boomwhackers, izdelali svečnik ter se pomerili v športnih igrah.

Ogledali smo si lepote Pirana, Rakovega Škocjana in Ljubljane, imeli smo pa tudi piknik skupaj z družinami naših učencev.

Vsi udeleženci – tako gostje kot naši učenci, sodelujoči učitelji ter ravnateljica in starši – smo bili zelo zadovoljni s potekom in izvedbo izmenjave. Gostje so spoznali veliko novega o Sloveniji – pa ne le gostje, tudi mi smo se naučili marsikaj novega. Spletle so se nove prijateljske vezi in upamo, da bodo trajale. Še vreme nam je bilo v teh dneh naklonjeno.

Zato še enkrat hvala vsakemu, ki je kakorkoli prispeval k temu, da je izmenjava tako lepo uspela.

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.