V soboto, 4. 6. 2016, smo učenci 8. in 9. razreda v okviru izbirnega predmeta nemščina obiskali avstrijsko Koroško.

Z Rakeka smo se skupaj z učenci iz OŠ Stari trg pri Ložu odpravili okoli pol osmih zjutraj – za nekatere bolj zgodaj kot za druge – in se, potem ko smo v Logatcu pobrali še učence iz OŠ Rovte, v Celovec vozili približno dve uri. Na poti nam je naša vodička povedala veliko zanimivih stvari, tako o Sloveniji kot o Avstriji.

Naš prvi cilj je bil Minimundus, kjer smo se razdelili v manjše skupine in si sami ogledali pomanjšane verzije svetovnih znamenitosti. Imeli smo možnost ogleda 4D filma o Kitajskem zidu, se preizkusiti v namiznem in virtualnem nogometu ter si ogledati vzlet rakete.

Po ogledu Minimundusa smo odšli na kratek ogled Celovca. Tam smo imeli tudi dobro uro prostega časa, ki ga je večina učencev izkoristila za obisk McDonaldsa in bližnjih trgovin.

Nato smo se odpravili na grad Landskron, kjer smo si ogledali predstavo s pticami ujedami. Videli smo sokola selca, planinskega orla, sovo uharico in druge. Večkrat so nam ptice poletele prav nad glavami in nam prikazale, kako zelo dobro in natančno letijo.

Zatem smo se spustili nižje po gori, do Affenberga, kjer domujejo berberski makakiji, vrsta japonskih opic. Imeli smo voden ogled tako v angleščini kot v nemščini in izvedeli, da so te opice zelo družabne in prijazne, vendar napadalne, ko se počutijo ogrožene. Nekatere so celo pokazale nekaj trikov in nas s svojim vedenjem zelo zabavale.

Na koncu smo imeli čas še za malico in nakup spominkov. Domov smo se vrnili nekaj pred osmo uro.

Pa še nekaj fotografij z ekskurzije…

 

Zala Kožman, 9.a