P1050178
V času od 22. septembra 2015 do 22. aprila 2016 smo v kar 25 vzgojno-izobraževalnih ustanovah po celi Sloveniji izvajali nacionalni UNESCO projekt VZGAJAMO ZELIŠČA »V starem iščem novo.«. Projekt smo koordinirali prav na PŠ »Rudolfa Maistra« Unec.

Glavni cilj projekta je bil obuditi vsaj košček že pozabljenega vedenja o zeliščih, predvsem o zeliščih iz domačega kraja oz. pokrajine in poiskati nove oz. posodobljene načine uporabe zelišč.

Ob tem smo izvajali različne aktivnosti, katerih rezultata sta zbornika – knjižici; ena z vsemi inovativnimi recepti: Knjižica receptov, druga z vsemi inovativnimi izdelki: Knjižica izdelkov.

Vzgojno-izobraževalne ustanove so poročila o projektu VZGAJAMO ZELIŠČA »V starem iščem novo.« tudi objavljale na svojih spletnih straneh – tu so povezave (po datumu prijave na projekt):

Vsem sodelujočim vzgojno–izobraževalnim ustanovam ter vsem, tudi zunanjim udeležencem v projektu velik HVALA za trud in hkrati še povabilo, da se ‘družijo’ z nami in z zelišči tudi v naslednjem šolskem letu.