IMG_8519

Domovina je naša največja vrednota, zato vam, spoštovani učitelji in učenci, voščim ob državnem prazniku; tebi, domovina Republike Slovenije, pa čestitam ob jubilejnem prazniku.

Z rojstvom dobi človek pravico do sanj; z delom dobi pravico, da zbližuje življenje in sanje. Mi smo pred 25 leti povezali oboje. Zase, za mnoge rodove Slovencev, ki so nekoč sanjali te iste sanje, in za prihodnje rodove, ki bodo na teh sanjah gradili nov svet.

Pravičnost, enakopravnost, solidarnost, demokracija in ljubezen do domovine so tiste vrednote, ki so nam skupne in so tudi del slovenskega izobraževalnega sistema, zato jih velja upoštevati za dobro vseh.

Ko praznujemo jutrišnji praznik – dan državnosti, moramo vedeti, da je Slovenija domovina vseh Slovenk in Slovencev. Danes so ji na izviren način čestitali naši učenci, ki pa so se poslovili od zadnjega šolskega dne, zato jim iskreno čestitava za dosežene uspehe, priznanja, izpeljane projekte. Veliko smo skupaj naredili, se marsičesa naučili, preizkusili in dognali. Prav je, da smo na dosežke ponosni in da nas navdajajo z željo in voljo, da bo tako tudi v prihodnje.

Prav vsem, ki ste prispevali k uspešnemu delu naše šole, kakorkoli doprinesli, iskrena hvala.

Naj bodo počitnice vseh, drage učenke, učenci in učitelji, radostne, polne aktivnosti, športa in pozitivnih doživetij. Ob tej priložnosti vsem želim, da poletje zaužijete v polni meri in da si odpočijete. Naberite si novih moči, energije – naj bo to poletje zares vaše!

 

ravnateljica, mag. Anita Knez

pomočnica, Irena Mele

SLIKE