Ali ste lani kaj spremljali oddajo Male sive celice? No, če ste jo, gotovo veste, da se v studijski del tekmovanja ni ravno lahko uvrstiti. Pred tem namreč potekajo predtekmovanja in letos je naša šola organizirala enega izmed njih. Pri pripravi in izvedbi tekmovanja smo veliko pomagali tudi učenci osmega razreda, ki smo se lani večkrat odpravili v Ljubljano na snemanje oddaje, kjer smo se zelo zabavali.

Predtekmovanja se je udeležilo trinajst šol s skupno petindvajsetimi ekipami. Ker smo bili gostitelji, so našo šolo lahko zastopale kar tri ekipe in vse so se res odlično odrezale. Najprej so učenci svoje znanje preizkusili v pisnem delu predtekmovanja, ki je trajal dvajset minut. Nato pa je sledila prireditev, na kateri smo nasopali učenci osmega razreda z različnimi glasbenimi in recitacijskimi točkami in pa tudi šolski bend, ki je dogajanje še dodatno obogatil. Na koncu so razglasili rezultate pisnega dela in najboljših osem ekip se je pomerilo še v ustnem delu tekmovanja. Med njimi je bila tudi ekipa naše šole, ki se je uvrstila v studijski del tekmovanja.

Po končanem tekmovanju je bilo vzdušje na naši šoli odlično, saj smo bili vsi zelo ponosni na naše sošolce, ki so na tekmovanju pokazali veliko znanja in tudi na to, da nam je prireditev uspelo dobro izpeljati. Tako smo imeli tisti dan še nekaj razlogov več za veselje, zdaj pa vsi že nestrpno čakamo, da bomo svoje sošolce lahko videli tudi na televiziji.

Zala Stražišar, 8.a