V soboto, 3. decembra 2016, je v Mercator centru v Cerknici ter na Rakeku pred pošto potekal Miklavžev sejem. Na njem se je uspešno predstavila tudi naša šola – OŠ »Jožeta Krajca« Rakek. Obiskovalcem sejma smo ponudili voščilnice, magnetke, novoletne aranžmaje ter piškotke in parkeljne.

V izdelke je bilo potrebno vložiti veliko truda. Več tednov smo se učenci zadnje triade po pouku pridno zbirali na delavnicah in kot po tekočem traku izdelovali magnetke, voščilnice in aranžmaje. V zadnjem tednu smo pekli piškote in parkeljne. Večino smo spekli v šoli, veliko pa tudi doma. Potrebno je bilo le še vse lepo zaviti in se odpraviti na sejem.

V soboto smo že zgodaj zjutraj pripravili stojnico. Obiskalo jo je zelo veliko ljudi in izdelkov je bilo iz minute v minuto manj. Zbrali smo precej donacij, za kar se vsem, ki so nam namenili kakšen evro, iskreno zahvaljujemo. Izkupiček bo namenjen izmenjavi učencev osmega razreda naše šole z učenci mednarodne šole iz Švice, ki bo potekala v maju 2017.

Z udeležbo na Miklavževem sejmu smo zelo zadovoljni, še posebej veseli pa smo, ker je bil naš trud nagrajen z vašimi donacijami in pohvalami.

Zala Stražišar, 8.a

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.