URNIK Večgeneracijska družinski centera Cerknica v MAJU

9. 5. ob 18h: Predavanje dr. Zorana Milivojevića: Trije sodobni modeli vzgoje v OŠ Cerknica

 Kako vzgojiti otroka, ki bo kot odrasel srečen in notranje izpolnjen, obenem pa odgovoren? Odgovore na to vprašanje nam bo podal psihoterapevt Zoran Milivojević, avtor številnih uspešnic in strokovnjak na področju raziskovanja čustev. Predstavil bo slabosti tradicionalnega in permisivnega modela vzgoje in kot alternativo predstavil postpermisivni model,  ki temelji na vzgajanju z avtoriteto. Postpermisivni model povezuje ljubezen in disciplino s ciljem, ki je priprava otrok za samostojno življenje v družbi. Predavanje bo v srbskem jeziku.

 

17. 5. ob 17h: Predstavitev nove slikanice avtorice Majde Koren z naslovom Skuhaj mi pravljico

Majda Koren je ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih otroških avtoric. Za svoje zgodbe je prejela več prestižnih nagrad. Med drugim se lahko pohvali z večernico, nagrado za najboljšo mladinsko delo.

Slikanico bogati prepričljivo in humorno besedilo, ki s toplino in nevsiljivostjo obravnava izbirčnost. Avtorica na zanimiv in izviren način preobrača znano pravljico. Spodbuja otrokovo domišljijo: otroci lahko sami pripovedujejo nove “skuhane” pravljice. Obiščite nas in z nami skuhajte pravljico.

 

29.5. ob 18.30: Delavnica: Vrednost raziskovanja sanj

Sanje so ključni del našega življenja, saj z njimi vsako noč vzpostavljamo psihično ravnovesje. V kolikor jim posvečamo zavestno pozornost, lahko v njih najdemo odgovore na preprosta vsakodnevna ter tudi najgloblja življenjska vprašanja. Na delavnici bomo spoznavali, kaj nam sporočajo različne vrste sanj. Naučili se bomo tudi, kako lahko v sanjah najdemo vodila za dobre odnose in bolj kakovostno življenje.

 

12., 19. in 26. maj ob 17h: Likovne delavnice za otroke od 4. do 9. leta starosti

Za male umetnike, ki želijo obogatiti svoj likovni svet. Otroci bodo na delavnicah razvijali kreativnost, domišljijo, likovni čut in motorične spretnosti. Delavnice vodi akademska slikarka Andreja Gorjanc. Delavnico finančno omogoča Občina Cerknica.

 

Prijave zbiramo na tel. št. 031 727 528  ali na Facebook strani – Večgeneracijski družinski center Cerknica. Dobrodošli, J