Današnji dan je za nas potekal različno. Nekateri učenci so se udeležili aktivnosti, za katere so poskrbele družine gostiteljice, drugi pa smo se srečali na prireditvi šole ISZL ‘International day’. Družine, katerih otroci obiskujejo šolo ISZL, so svojo matično državo predstavljali predvsem skozi svoje kulinarične dobrote. Uživali smo ob pogledih in okusih različnih vrst hrane in specialitet svetovne kulinarike. Sami pa smo želeli drugim približati Slovenijo predvsem s pomočjo reklamnega materiala o naši državi. V pogovoru z obiskovalci prireditve smo ugotovili, da so mnogi izmed njih že bili v Sloveniji. Dogajanje je popestril kulturni program (ples, glasba …) in različna igrala ter igre za otroke.

Pozno popoldne smo se z nekaterimi učenci srečali še na ‘švicarskem večeru’, kjer smo spoznali švicarsko kuhinjo – pripravili smo si raclette in se skupaj pozabavali ob igranju različnih iger. Prilagamo FOTOGRAFIJE današnjega dne.

Skratka, pozdravljamo vas iz sončne Švice. Vreme nam je bilo v teh dneh precej naklonjeno, nekaj dežja je bilo le včeraj. Na lepo vreme upamo tudi jutri, ko se bomo povzpeli na goro Rigi, od koder se razteza prekrasen pogled na okoliška mesta, jezera in sploh celotno pokrajino. Potem pa nas čaka še dolga pot domov …

Se vidimo kmalu!

Učenci 8. a in učiteljice