Ja, tako je potekal naš prav poseben četrtek, 25. 5. 2017…

Z našo kuharsko ekipo (Ana Benčan, Ema Zdovc, Zala Stražišar in Klara Potužak – naša zanesljiva rezerva) smo se v četrtek zjutraj polne energije odpeljale proti Ljubljani na Srednjo gostinsko šolo, kjer je potekalo tekmovanje za Zlato kuhalnico za ljubljansko regijo. Kaj kmalu se je naše navdušenje sprevrglo v pravo nočno moro, saj smo zaradi prometene nesreče obstale na avtocesti.

Mislile smo že, sreča tokrat res ni na naši strani, saj smo na poti že dobile informacijo organizatorjev, da je naša zamuda prevelika, da bi se tekmovanju lahko pridružile … no, pa je Fortuna očitno vseeno imela drugačne načrte z nami … še enkrat so nas poklicali; ker pa se je promet že sprostil, so nam tudi organizatorji tekmovanja rekli, da bodo dekleta vseeno dobila priložnost in pokazala, kaj zmorejo!

Na tem mestu gre vsekakor tudi pohvala organizatorjem, saj so ob našem prihodu dekletom res pomagali pripraviti delovno mesto, hkrati pa jih pomirili, da čas kljub omejitvi (60 minut za pripravo predvidenih jedi) ne bo njihov sovražnik.

Dekleta so začela … kuhala, ustvarjala, se spretno sukala med lonci in kozicami ter fenomenalno predstavila naš jedilnik!

In kaj so nam prikuhala? Ja seveda, ZLATO PRIZNANJE in uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo oktobra v Kranjski Gori.

Še enkrat pohvala vsem štirim dekletom za čudovito predstavo, predvsem pa za zbranost, pogum in drznost.

A ja, naš zmagovalni meni pa je bil naslednji: kranjska klobasa v teranovi omaki z brusnicami, domači široki rezanci s črnim poprom ter sladki sirovi štruklji v makovem testu s kandirano pomarančo.

Torej, Kranjska Gora … naše kuharice prihajajo! Se vidimo oktobra…

Gabi Prelesnik, mentorica kuharske ekipe