V preteklem tednu smo izpeljali še drugi del letošnje mednarodne izmenjave. Štiri dni smo na šoli in na svojih domovih gostili švicarske učence, ki so z našimi osmošolci sodelovali v sklopu mednarodne izmenjave učencev in Unesco projekta Spoznavam preteklost, razumem sedanjost, gradim prihodnost.

V teh dneh so učenci spoznali in doživeli marsikaj novega: raziskovali so Rakek in se preizkusili v različnih izzivih, sodelovali so pri različnih delavnicah – pekli so pecivo, plesali folkloro in igrali na Orffove inštrumente, naučili so se nekaj cirkuških veščin, preizkusili so se v starih slovenskih družabnih igrah, spoznavali značilnosti milnice in suhega ledu, izdelali slivniško čarovnico, ustvarjali kolaž na temo človekovih pravic, za svoje sovrstnike pripravili angleške igre o Sloveniji / Švici, izdelali kozolec in panjske končnice.

Ogledali smo si lepote Pirana, Rakovega Škocjana, Postojnske jame in Predjame ter Ljubljane. S starši naših učencev smo pripravili tudi skupen zaključek te izmenjave, in sicer sobotno druženje s piknikom. Celotnemu dogajanju in lepotam Slovenije je svoj prispevek dodalo še izredno lepo vreme. Kaj vse smo doživeli, si lahko ogledate TUKAJ.

Udeleženci so bili s potekom izmenjave izredno zadovoljni. Spletlo se je nekaj novih prijateljskih vezi in upajmo, da se bodo vsaj nekatere ohranile.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da je bila tudi letošnja izmenjava tako uspešna.