Moj dom je lep, moj rod krepak,

za robstvo rojen ni junak,

pač lepših, slavnejših usod,

je vreden rod, ki biva tod.

(Simona Gregorčič)

 

Domovina je naša največja vrednota, zato vam, spoštovani učitelji in učenci, voščim ob državnem prazniku; tebi, domovina Republika Slovenija, pa čestitam ob jubilejnem prazniku.

Z rojstvom dobi človek pravico do sanj; z delom dobi pravico, da zbližuje življenje in sanje. Mi smo pred 26 leti povezali oboje. Zase, za mnoge rodove Slovencev, ki so nekoč sanjali te iste sanje, in za prihodnje rodove, ki bodo na teh sanjah gradili nov svet.

Pravičnost, enakopravnost, solidarnost, demokracija in ljubezen do domovine so tiste vrednote, ki so nam skupne in so tudi del slovenskega izobraževalnega sistema, zato jih velja upoštevati za dobro vseh.

Danes je prav poseben dan, konec šolskega leta 2016/17.

Vsem učencem iskreno čestitava za dosežene uspehe, priznanja, izpeljane projekte. Veliko smo skupaj naredili, se marsičesa naučili, preizkusili in dognali. Prav je, da smo na dosežke ponosni in da nas navdajajo z željo in voljo, da bo tako tudi v prihodnje.

Naj bodo počitnice vseh, drage učenke, učenci in učitelji, radostne, polne aktivnosti, športa in pozitivnih doživetij. Ob tej priložnosti vsem želiva, da poletje zaužijete v polni meri in da si odpočijete.

Ravnateljica, mag. Anita Knez

Pomočnica, Irena Mele

Galerijo slik z zaključne prireditve si lahko ogledate TUKAJ.