V četrtek, 14. septembra, je pred vhodom v 1. triado OŠ Jožeta Krajca Rakek potekala slovesnost ob otvoritvi mozaične stene, ki so jo izdelali člani likovne sekcije ter sekcije mozaika KD Rak Rakek ob praznovanju 15-letnice delovanja društva.

Ideja o postavitvi mozaika pod nadstreškom se je porodila Karmen Petrič, načrt je izdelala Ines Subotič Jakopanec, strokovno plat pa je prevzela mentorica Eva Ule. Pri izdelavi mozaika so sodelovale tudi učenke likovnega  krožka OŠ Rakek pod mentorstvom Jolande Cerkvenik. Za izdelavo je bilo potrebno več kot 600 ur prostovoljnega dela.

Navzoče na otvoritvi so pozdravili: župan Občine Cerknica, g. Marko Rupar, ravnateljica OŠ Jožeta Krajca, mag. Anita Knez, in predsednica KD Rak Rakek, Danica Štefančič. Program je povezovala predsednica dramske sekcije KD Rak Maja Malc, z glasbenima točkama pa je program popestrila učenka Tara Meta Gärtner.

Mozaik predstavlja živali iz naših gozdov v naravni velikosti in ima tudi poučno noto. Je pa tudi lep primer sodelovanja šole z društvi in medgeneracijskega sodelovanja.

Karmen Petrič

slike