V petek, 17. 11. 2017, bomo izvedli TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, enega izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. Vlada RS je leta 2012 namreč vsak tretji petek v mesecu novembru razglasila za dan slovenske hrane.
Spodaj sledi še nekaj navodil, kako bo potekal tradicionalni slovenski zajtrk.
Učenci boste imeli prvo šolsko uro v učilnici, kjer imate 1. uro sicer pouk, tradicionalni slovenski zajtrk, ki vključuje jabolko, med, maslo, črni kruh in mleko. Po zajtrku boste skupaj z učiteljem spregovorili nekaj besed o pomenu zajtrka, lahko boste na to temo reševali kviz. Po prvi šolski uri boste imeli učenci od 4. do 9. razreda pouk po urniku, razen 1. a, 2. a in 7. a, ki imajo tehniški dan.
Učencem od 1. do 3. razreda pa bo učiteljica Brigita Modic spregovorila o življenju in pomenu čebel za človeka.
Malica bo po ustaljenem urniku ob 9.55.