V torek, 10. aprila, je na naši šoli potekala prireditev Rakek ima talent, na kateri se je predstavilo 14 učencev, in sicer s  pevskimi, plesnimi in inštrumentalnimi točkami ter skečem in prikazom spretnosti v risanju grafitov. Prireditev je iskrivo in humorno povezoval voditelj Peter Poles. Fotografije si lahko ogledate na povezavi: https://www.cerknica.si/novica/134551  Foto: Ljubo Vukelič

Učenci so se na svoj nastop pripravljali že od januarja, intenzivneje pa od marca, ko so bili izbrani za nastop na prireditvi. Publiko so navdušili s svojo izvirnostjo, sproščenostjo in kakovostjo nastopa, zagotovo pa tudi s pogumom, da so se prijavili in želeli nastopiti pred polno dvorano. Nastope je spremljala tudi žirija, ki sta jo sestavljala dva bivša učenca naše šole, Mathias Štefančič in Tim Udovič, ki vsak po svoje izpolnjujeta svoje ambicije in doživljata uspehe in prepoznavnost ne le izven domačega kraja, ampak tudi mednarodno, in Barbara Camille Tanze, ki je pevska pedagoginja, strokovnjakinja na področju dihalne koordinacije, in je izjemno izkušena na področju javnega nastopanja.

Kajta Rovan je občinstvu predstavila lepoto ritmične gimnastike, Liam Paradiž je plesal na ritme hip hopa, Ajda Perko je zapela ganljivo slovensko pesem, Luka Debevec je igral harmoniko z zavezanimi očmi in nato še sede na harmoniki, Bernard Mišič je z violino interpretiral moderno popularno skladbo, Emma Jane Paradiž je v svojem nastopu združila kar dve različni plesni zvrsti, jazz balet in hip hop. Kot zadnja med mlajšimi učenci je nastopila nadebudna, komaj sedeminpolletna Neža Rikke Rutar, ki je s svojim nastopom na violini očarala vse prisotne. Anastazija Radović je izjemno samozavestno odigrala pogovor z znano blogerko, ki jo je zelo prepričljivo imitirala Tia Saša Gärtner, Gea Modic je plesala v slogu sodobnega plesa, Jerneja Švigelj je zapela po angleško, Vanesa Istenič in Eva Ivančič pa sta navdušili z elementi akrobatike, ki sta jih sami vpletli v sodobni ples. Sai Marušič Milavec je razkril, kako se ustvari grafit, Tara Meta Gärtner pa, kako lahko v pevsko točko vpleteš še svoj inštrument.

Naslov zmagovalke si je prislužila Neža Rikke Rutar, ki bo nastopila tudi na prireditvi Unesco ima talent, in sicer 25. aprila v Škofji Loki.

Vsem nastopajoč iskreno čestitamo! Verjamemo, da vas bo nastop na naši prireditvi vzpodbudil, da boste še naprej z veliko volje in želje izpopolnjevali svoje talente in z njimi osrečevali sebe in takšno ali drugačno publiko. Želimo vam obilo zanosa in uspeha!

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk ter razumevanje ob manjših tehničnih težavah in seveda za vaš cenjeni prispevek, ki ga namenjamo za izvedbo mednarodne izmenjave učencev s Švedsko. Že junija bomo namreč na Rakeku gostili skupino švedskih učencev, septembra pa se na Švedsko odpravlja skupina naših učencev.

Prireditev so podprli: Občina Cerknica, Tur Servis, Abakos, Cvetličarna Unikat Rakek, Radio 94, Notranjsko Primorske novice, sodelavci šole, starši nastopajočih in darovalci številnih kosov mizarskega orodja za hobi Petra Polesa, ki se je dobrodelno odrekel honorarju. Iskrena hvala!

Članek je objavljen tudi na portalu Notranjskih Primorskih novic: http://notranjskoprimorske.si/2018/04/med-rakovskimi-talenti-najboljsa-neza-rikke-rutar/