Na XII. državnem preverjanju usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči se je naša ekipa odlično odrezala in zasedla 3. mesto.

Našo ekipo so zastopali Luka Stražišar, Nik Istenič, Lara Ferjančič, Zala Stražišar, Ana Mlinar, Ema Zdovc in Gašper Nemgar, tokrat pa jih je kot fotograf spremljal Luka Zidar, ki je posnel te čudovite SLIKE.

Poleg testa prve pomoči in testa o Rdečem križu je naša ekipa praktično znanje pokazala na 5 deloviščih. Na prvem delovišču so morali oskrbeti obolele in poškodovane otroke pri igri na igrišču, na drugem delovišču je prišlo do delovne nesreče – eksplozije plina, na tretjem se je skupina otrok preveč približala čebeljemu panju, na četrtem delovišču – pomolu – so oživljali utopljenega otroka, oskrbeli mater z astmatičnim napadom in zavarovali glavo ter vrat osebi, za katero so sumili, da je padla z višine, na zadnjem pa so bili prvi na kraju nesreče, ko je prišlo do manjše prometne nezgode ob prevozu invalidnih oseb.

Ekipa je pokazala veliko praktičnega znanja, dobro komunikacijo in skupinsko delo. S svojim znanjem so si prislužili 3. mesto v državi.