V torek smo na podružnični šoli Unec gostili go. Tamaro Urbančič, univerzitetno diplomirano inženirko zootehnike, mentorico kmetijskih krožkov, predavateljico in vodjo številnih delavnic.

LAS Notranjska je letos financiral delavnice ge. Urbančič, s tem pa omogočil marsikateri šoli dodatno kvalitetno izobraževanje na področju samooskrbe in zdrave, naravno pridelane hrane ter zdravilnih rastlin, ki jih lahko vsak dan uporabimo.

Učenci so si v prvem delu delavnic ogledali veliko rastlin, ki jih lahko naberemo na travniku, spoznali njihove zdravilne učinkovine ter izvedeli, kako jih lahko pripravimo in uporabimo. Ga. Tamara je pripravila tudi ognjičevo mazilo, ki so ga učenci na koncu dneva odnesli domov.

Iz različnih mešanic soli z zdravilnimi učinkovinami eteričnih olj in posušenih cvetnih listov sivke, ognjiča … so učenci sami namešali svoje kopalne soli.

Spoznali so ogromno vrst žit in stročnic. Vse so si lahko tudi pogledali in jih otipali. Ob koncu delavnic pa je vsak učenec izdelal svojo poletno sliko iz semen. Nekaj utrinkov z delavnic smo ujeli tudi v fotografski objektiv in si jih lahko ogledate tukaj.

Na delavnici smo izredno uživali in se naučili veliko novega, ge. Tamari se najlepše zahvaljujemo za njen obisk, vse znanje, ki nam ga je predala, in obilico dobre volje, ki jo je prinesla s seboj v naše učilnice.