V četrtek, 27. septembra, ob 19. uri je bilo v Notranjskem muzeju v Postojni odprtje kar dveh razstav; gostujoče razstave Slovenskega šolskega muzeja – Učilnica v naravi: Šolski vrt včeraj, danes, jutri in razstave Notranjskega muzeja – Kdor seje, ta žanje: Šolski vrtovi na Notranjskem.

V dobri uri dolgem spremljajočem programu, kjer so poleg pravljice o zeliščih v japonskem načinu pripovedi – kamišibaj in pesmi o naravi prisotne nagovorili direktor Šolskega muzeja mag. Stanko Okoliš, ga. Mateja Ribarič, avtorica razstave Šolskega muzeja, in dr. Ana Vrtovec Beno, avtorica razstave Notranjskega muzeja, ki so pojasnili namen razstav – vračanje človeka k naravi.

Na razstavi Notranjskega muzeja so predstavljeni šolski vrtovi na Notranjskem v različnih obdobjih; od šolskih kronik, načrtov šolskih vrtov, prikazov, fotografij dela na šolskih vrtovih, do priložnostnih brošur in izdelkov.

Gostujočo razstavo, t. j. razstavo Šolskega muzeja, si lahko ogledate do 31.12.2018, lastno razstavo – razstavo Notranjskega muzeja o šolskih vrtovih na Notranjskem, na kateri sodelujemo tudi s PŠ »Rudolfa Maistra« Unec, pa do 5.11.2018.

V zadnjih dneh oktobra je bil predviden pogovorni večer Dejavnostih na šolskih vrtovih danes, ki pa je zaradi bolniške odsotnosti osebja odpadel.