Vir: www.safe.si; Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje (uporabljeno 15. 11. 2018)

Družabna omrežja so postala sestavni del vsakodnevnega komuniciranja. Ustvarjalci omrežij se trudijo, da bi bila čim bolj privlačna za uporabo, pri tem pa pogosto pozabljajo na potrebe uporabnikov glede varnosti in zasebnosti. Nastavitve so globoko v menijih in do njih se je pogosto zelo težko prebiti. Na Točki osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike in učitelje SAFE.si smo pripravili vodiče, ki nas vodijo po nastavitvah zasebnosti in varnosti.

Glavni namen vodičev je uporabnikom družabnih omrežij pomagati pri pravilnem nastavljanju zasebnosti in varnosti uporabniškega računa. Vodiči so zasnovani tako, da uporabnika vodijo po menijih nastavitev uporabniškega računa vse do mesta, kjer lahko nastavi posamezno nastavitev zasebnosti in varnosti. Prav tako vodiči vsebujejo navodila, kako se zaščititi pred nadlegovanjem in drugimi oblikami nasilja, ter kako prijaviti neprimerne vsebine in nasilneže.

Na voljo so vodiči: